Vi får se.

Hallå!
Hur mår ni?


Dagen började med en skön sovmorgon. Vaknade av mig självt och kollade på klockan, 08.45 stod det. Och det var helt tyst i lägenheten, tänkte direkt vart är SAGA? Gick upp och kollade hennes rum och där låg hon och myste i sin säng och hade väl precis vaknat hon också. Så hon tog sig en liten sovmorgon hon också idag :) Det var skönt!
Bella hon traskade hemåt så fort vi hade vaknat typ för hon skulle iväg och träna.
Jag fick också chans att träna om jag ville, och det ville jag ju såklart. Så jag kastade i mig lite frukost & protein och sedan klädde på mig och Saga och sedan gick vi upp till Caroline där Saga skulle vara en stund. Och sedan vidare mot gymmet. Värmde upp 10 minuter på crossen och sedan körde jag lite mage och avslutade med 15 minuter på bandet. Vart lite lugn träning idag för jag hade lite smått huvudvärk, men fick lite gjort iallafall och det är huvudsaken.

Sen gick jag hem till Caroline och dom igen för att fika lite innan jag & pluttan skulle gå hem. Dom hade varit i stallet och myst en sväng under tiden jag tränade. Så dom kom straxt efter mig, och Saga kom ut ur bilen stolt hållandes i en liten lördags godispåse hon hade fått av Carro. Och Saga är verkligen galen i godis och vräker i sig när hon får, så strax efter vi hade fikat klart så ställer sig Saga och spyr på golvet. Så vi tänkte ju direkt att det måste blivit för mycket godis. Och sen vart det inte mer med det, hon var som vanligt och vi gick ut och lekte i trädgården en stund. Sen innan vi skulle gå hem så spyr hon 1 gång till, en riktig rejäl laddning över golvet.
Bara ställa sig och börja torka golv och unge, byta kläder osv.. Sen stoppa Saga i vagnen och traska hemåt.
Eftersom hon inte hade sovit något var hon jätte trött och gick och la sig när vi kom hem och sover ännu.
Får se hur hon mår när hon vaknar. Jag vet inte om det är så att hon blivit magsjuk eller om det har med hennes mage att göra. För hon kan ju bli såhär ibland och spy några gånger när hon är förstoppad och hård i magen för att det blir för fullt i magen helt enkelt och då måste det ju komma ut på något sett liksom och därför spyr hon väl, det är vad jag själv tror iallafall. Eller om hon spydde för att hon är så snorig och slemmig i hals & näsa, så kan det ju också va..
Men det har ju hänt 2-3 gånger tidigare, hon spyr några gånger och sen är det bra och ingen annan har blivit sjuk dom gångerna så det kan ju inte ha varit någon magsjuka. Och det har ju varit i samband med att hon haft krångel med magen.
Och igår var en sån dag då hon var riktigt hård i magen men fick till slut ut lite.
Så jag vet inte om det är så att det är magen som krånglar? återstår och se när hon vaknar om hon är sjuk eller ej...

Hon måste ha lactulose i sin välling varje dag för att hennes bajseri ska fungera normalt och såfort man slutar några dagar blir hon stenhård igen! Jag förstår inte vad det är för fel? För något fel måste det ju vara? Man ska ju inte behöva ta lactulose hela livet för att bajseriet ska fungera normalt, ( tycker inte jag iallafall ) det ska man ju kunna göra ändå. Det är ju något som ska ske naturligt liksom. Så något är ju galet, men dom på vårdcentralen säger ju att det är helt normalt att vara förstoppad och hård i magen som liten. Ja kanske i några veckor, men Saga har haft problem med magen ändå sen hon var liten typ. Det kan ju inte vara normalt? Och dom gör ingenting åt det, dom säger bara fortsätt med lactulose, fortsätt med lactulose.
Dom har tagit lite prover för att se om hon är gluten och mjölk allergisk o allt sånt där. Men det visar ju ingenting på det. Men då måste det ju vara någonting annat!
För jag tycker inte att det är normalt att vara förstoppad och hård i magen i månader & år.

Det kan ju vara något fel på magen eller tarmarna eller något sånt ju, varför inte göra en grundlig utredning? För att verkligen ta reda på VARFÖR det är såhär.
Så jag tänker ringa till vårdcentralen på måndag och be om en tid, för jag vill inte se min dotter sitta och kämpa gråtandes när hon bajsar en gång till. Det gör så fruktansvärt ont i mig att se!


Kommentarer
Fredii

Mjölk kan vara väldigt stoppande. Och gluten , socker. Även om hon inte är allergisk emot det.Havre "mjölk" kanske är ett bättre alternativ. När hon vill ha något sött kan du ju prova att ge henne torkade aprikoser , kan hjälpa om man har en trög mage. Probiotika? Läs lite på internet om probiotika. Vatten är viktigt.. men det vet du väl.. Kram

2012-04-03 @ 02:47:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0