godmorgon sötnosar!

Har precis ätit lite frukost, vart en skål med yoghurt och flingor.
Ligger och små slappar lite i sängen men ska alldeles straxt gå upp och fixa till mig och sedan gå ut till bussen.
Ska ju som sagt till barnmorskan idag :) Hade helst legat kvar i sängen och sovit en stund till för min säng är så skööön, men det har jag inte tid med.
Vaknade även idag av att jag hade ont i magen ut i höfterna/ryggen, riktigt obehagligt.  Vet inte riktigt vad det är, men som tur är ska jag ju till barnmorskan idag så får nog svar på vad det kan vara då.
nej nu har jag inte tid att ligga här med måste upp o klä på mig m.m
Hoppas ni får en underbar dag!
hörs senare, puss

sängen är min bästa vän

Kom precis hem ifrån syrran & tobbe, vart där nere och käkat middag och kollat på film. trevligt som fan!
nu ligger jag i sängen och ska väl sova om en liten stund hade jag tänkt.. Börjar bli trötter med tanke på att jag kom hem klockan 6 i morse så är det ju inte så lustigt kanske, hehe.
Ska upp rätt skapligt i morgon, ska vara hos barnmorskan klockan 11 :) ska bli kul..
ne nu ska jag kolla lite på tv sen blire natti natti.
hörs i morgon !
puss

sorry

vart dålig på uppdatering senaste dagarna.. Men har haft fullt upp på dagarna sen kommer man hem sent o vill bara sova så då orkar man inte blogga.
Men iaf, igår vart det grillning med Anna, Andreas & Chrissa, det var jätte trevligt & maten vart jätte god!
Måste göras om snart igen! Efter det skulle alla hem så då träffade jag Dennis & Rorre så va jag med dom, vi va på bilträffen en sväng sen åkte vi & hämtade folk o skjutsade. Så jag kom inte hem förens klockan 6 i morse så ni kan ju kanske förstå att jag inte orkade sätta mig o skriva någonting då.
Men det vart iallafall en rolig kväll med mycket skratt :D haha!
Idag blir det nog lungt, riktigt lugnt! Känner mig rätt seg, eftersom det inte vart så många timmars sömn.
Har precis ätit lite god mat så nu är man mätt & belåten. Kanske blir o lägga sig och kolla på tv en stund, sen får vi se om jag träffar Dennis & dom senare kanske :) Fårse...
Puss

wie! !

Jag måste bara säga att jag har världens bästa mormor och morfar!
Dom är verkligen GULD värda!
dom hjälper mig med pengar denna månaden så allting löser sig till slut iallafall, gud så skönt!
jag älskar er så otroligt mycket !!!! <3

Jag ligger faktist kvar i sängen och slöar, ska gå upp efter jag skrivit det här och äta frukost sen blir det väl en sväng ner till marknaden lite senare. Gud så skönt det känns att det löste sig med pengarna, det vart en sån lättnads känsla inom mig! För jag vill inte hålla på och hamna hos kronofogden igen nu när jag blivit av med dom. För det hade jag gjort om inte dom hjälpt mig.. så tuuuuuuuuusen tack <3

gokväll!

Ligger i sängen och har precis kollat på paradise hotel finalen :D Det vart ju då Diana & Nick som vann, ville nog hellre att Karina och Jacob skulle vinna, men men :P
Varit och storhandlat mat idag på Willys även fast mitt humör inte varit det bästa under dagen, så gick det bra till slut trots all stress. Usch jag blir så stressad när jag ska handla när man ska packa ner varorna när det är folk bakom en som väntar.. Efter det var det bara o springa upp med varorna sen bort till min låtsas pappa & lillebror för o äta middag där även farmor var.
Efter maten satt vi o spelade lite spel o pratade, vart en mycket trevlig kväll! Minns inte vad spelet hette nu men det var roligt faktist! På väg hem från farsan ringde syrran så jag gick ner till Ljungsbro och mötte henne och gick en sväng med henne och hundarna och pratade massor. Inte träffats på några dagar så då blir det en hel del att prata om..
I morgon är det ju Ljungsbro Marknad då, något som jag har sett fram emot ett tag men så vart det ju som sagt strul med mina j*vla pengar så blir inte så roligt för mig att gå på någon marknad, kan ju inte köpa ett piss!!
Men ska ändå ner en sväng o kolla lite, det kan ju också vara trevligt.
nej nu börjar ögonen gå i kors på mig så måste nog sluta skriva annars vet man aldrig vad som skrivs, är så sjukt trött!
Men sov så gott allihopa så hörs vi i morgon!
PUSS

jag saknar dig VÄLDIGT mycket, usch jobbigt o ha den där saknaden inom sig! Får väl se när jag få se dig igen, det vet man ju aldrig.. Ingen kärleks saknad utan bara närheten ifrån dig, eftersom jag känner mig så trygg i din närvaro.. Ligga i din famn och och känna att man är omtyckt och inte ensam! Det är något jag saknar.. v

mammas älskling

min älskade lilleskutt <3

Vecka 24




Vec
ka 24
 
Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5-7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Egna anteckningar : Oj oj oj vad tiden går fort alltså! redan vecka 24. Dom här veckorna har gått ruskigt fort kan jag lova!!
Men det är bara skönt för jag vill att min lilla plutt ska komma nu nu nu! :D Ne det är 16 veckor kvar nu, och får hoppas att dom går lika fort dom också.. Jag har ännu inte gått upp någonting, eller jag gick ju ner 2 kilo i början för jag spydde så mycket dom har jag gått upp igen, det är det ända. Jag har inte gått upp 5-7 kilo som det står här uppe.
Men har ju varit på ultraljud osådär och allt ser fint ut och min lilla älskling växer som han/hon ska så det är ju skönt.
Men det säger väl bara pang snart så går jag också upp i vikt, hehe.
Full fart på plutten är det iallafall, hela dagarna! och det är så underbart att känna.
Mamma längtar efter dig!

vecka 23



Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

vecka 21

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 3 aug 2009.
Din graviditet startade Mån 16 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 30 mar 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 141 av 280. (50,4%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 dec 2009
Du har 139 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10-20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.
RSS 2.0