vecka 20Uträkning utgår från dagens datum: Tis 28 jul 2009.
Din graviditet startade Mån 16 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 30 mar 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 135 av 280. (48,2%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 1 full dag (v19+1).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 dec 2009
Du har 145 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Mängden fostervatten är ungefär en halv liter.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

plus i kassan!

TJÄNA PENGAR REDAN IDAG !
BLI MEDLEM.plusikassan.se

bra låt!


riktigt skön låt!

vecka 19


Uträkning utgår från dagens datum: Tis 21 jul 2009.
Din graviditet startade Mån 16 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 30 mar 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 128 av 280. (45,7%).
Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 1 full dag (v18+1).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 dec 2009
Du har 152 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från "nu är jag gravid" till att "nu väntar jag barn".

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

hallå där

Började som sagt dagen med att åka til staden med mamma o peter för att fixa med lite papper, åkte sedan hem för att invänta svar ifrån Nadja som jag fick så gick över till henne och Melwin :)
Vi gick en sväng bort till affären för att köpa lite mat o sådär. Påvägen hem började jag må lite små dåligt så var tvungen att sätta mig ner på marken för att inte svimma! Usch, hade inte ätit mycket sen var det så varmt och så nog därför det vart så.
Sen gick vi hem och Nadja lagade mat medans jag satt och gullade & pratade med lille Melwin, hemmagjort potatismos med citron fisk :) mumms!
sen satt vi och pratade en massa, blev en hel del mamma prat :P Blir lätt så när man har det gemensamt, hon har ju en son på 3 månader och jag gravid i väntan på min bäbis :D Det är kul, för då kan deras son o min plutt leka med varandra sen. Men det var riktigt trevligt, måste göras om snart igen!!
Gick sedan hem för att vila en stund, var helt slut! eftersom jag somnade den tiden jag gjorde i natt..
Sen gick jag ner till Ljungsbro en stund o umgicks lite med Jossan & Danne, men blev inte lång stund..
Och nu ligger jag här i sängen och kollar på Beck och äter glass & kakor, mumms!
Måste försöka sova rätt skapligt idag så man blir människa igen.. Måste vända tillbaka på dygnet och sen få in lite rutiner, gå upp skapligt och äta frukost och sådär.
Men vi får väl se hur det blir med den saken haha!
Ne nu ska jag kolla klart på Beck sen måste jag nog sova, börjar bli ruskigt trött.
Godnatt alla!
PUSS

trött.

somnade ju som sagt inte så tidigt inatt, klockan var väl närmare halv 6 tror jag när jag somnade..
Klockan 12 bar det iväg in mot stan med mamma & peter, så han inte sova sådär jätte mycket!
Fixat med alla papper och sånt nu iallafall, känns skönt o ha det gjort.
skapligt trött nu! sitter och äter lite yoghurt sen blir det väl o vila en stund och invänta att Nadja hör av sig. för vi skulle ses o laga lite mat och sådär idag. blir nog jätte trevligt! :) Bor ju granne med henne nu, riktigt kul och ha en vän i närheten som man kan umgås med och sådär..
Ne nu måste jag stänga ögonlocken en liten stund känner jag!
PUSS

03.59 måste soooova!!

klockan är nu 03.59 och jag är fortfarande inte trött, börjar bli lite små seg men inte trött.
INTE bra det här, vänt på dygnet totalt efter helgen.. Jag som hade tänkt gå och lägga mig tidigt idag eftersom det blev sent både fredag & lördag, men icke! Självklart fastnar man vid datorn och timmarna bara rusar förbi..
Jag som ska till stan i morgon hur ska detta gå, kommer ju vara aaaas trött!!
MÅSTE försöka sova nu, får se om jag lyckas. Måste ha någonting i magen först, börjar kurra lite ;)
hoppas alla sover gott!
GODNATT

vecka 18
Uträkning utgår från dagens datum: Mån 13 jul 2009.
Din graviditet startade Mån 16 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 30 mar 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 120 av 280. (42,9%).
Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 0 fulla dagar (v17+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 dec 2009
Du har 160 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner

impuls grej

Godmorgon!
gårdagen vart ju dock inte som man hade tänkt sig :P
Hade jätte tråkigt så dennis,jocke & oskar kom hit o hämtade mig vid typ 22.00, så åkte vi en sväng. Jocke o oskar skulle hem så vi skjutsade hem dom, sen skulle dennis promt ner till Brask o träffa folk så fick följa med dit.
När klockan är typ 12 så kommer alex o säger vafan vi åker till Vis då? och vi hade ju ingenting bättre för oss så vi ringde jocke o fråga om han ville följa med o det ville han så vi hämtade honom sen vidare mot Västervik då :)
Jag jocke och Dennis i en bil och alex & ingrid i en annan..
När vi kom fram stannade vi en stund på Campingen för alex skulle träffa någon kompis, sen ville dom tydligen åka hem och sova istället för att sova i tält ( förstår dom )  så vi fick tillökning i bilen och åkte hemåt.
Mycket trevlig biltur, iaf på vägen hem var det extra roligt :D haha!
Var väl hemma runt 4-4-30 hugget och då var det raka vägen i säng kan jag lova, fyfan va trött jag var!
Såg en as cool skylt på vägen som jag självklart var tvungen att ta kort på " JENNY "
inte alla som har ett ställe och en skylt med sitt namn på ;P
Jag ville så gärna ha med mig skylten hem men den var lite för stor och satt lite för högt upp så va inte så lätt, tyvärr!
Men det var iallafall en riktigt trevlig kväll!
Idag blir det att åka till Norrköping på någon bilträff som dennis lurat med mig på :P
Kanske blir kul, vem vet. Mår förövrigt rätt bra idag, förutom att jag är väldigt seg & trött efter gårdagen, men men  :D
PUSS på er!magen :)

Dom 3 bilderna jag har på magen,har varit lite dålig på att ta bilder så det är 2 veckors mellanrum mellan bilderna..
men ska börja ta för varje vecka :)
Här har ni,

tack snälla ni

vaknade runt 2 idag.. Mamma och Peter (mammas kille) ringde och fråga om jag var hemma och sådär så sa dom att dom kommer om 10 minuter, så satte på kaffe och sådär.
Sen när dom kom så hade dom med sig en liten present, en spjälsäng :D! tack snälla..
Jag har gått o tjatat om att jag vill köpa en spjälsäng nu men inte haft pengar till det och så bestämde dom sig för att köpa en till mig, så himla snällt av dom! vart jätte glad iaf. Så har hållt på och monterat ihop den precis, ganska lätt faktist..
Har ju inte köpt något spjälskydd, täcke, kudde eller lakan eller något sådant ännu men tog iallafall en bild på den så ni får se, la dit en filt o en kudde så det skulle se lite fint ut iaf :)
idag vet jag faktist inte vad man ska hitta på, förslag?
Jag mår riktigt bra idag, så känner för att hitta på någonting! Gäller att man passar på när man är pigg och sådär.
men vi får se vad dagen har att erbjuda, kanske dyker upp någonting roligt senare...
Men ni får ha en toppen kväll iallafall, för det ska jag försöka ha :)
PUSS

plus i kassan

TJÄNA PENGAR REDAN IDAG !
BLI MEDLEM.plusikassan.se

trevlig dag

mamma kom som sagt hit förut och hade med sig fika så vi satt & fika och pratade massor i 1 timme ungefär.
Skönt att äntligen fått tillbaka kontakten igen, att den börjar bli bra! Känns underbart :)
Efter mamma hade åkt blev det tvättstugan, och passade även på att städa och fixa lite här hemma.
Rensade och gjorde i ordning i garderoberna, även lillpluttens kläder ligger på plats nu.
Men långt ifrån alla kläder, det ska inhandlas mera mera ! :D
idag har jag mått riktigt bra faktist, skönt att hålla igång och ha någonting att göra. Då tänker man inte så mycket på att man är trött eller mår illa.
Ne nu ska jag ner till Ljungsbro och möta josse en stund, sen blir det hem och natti natti!
PUSS

Godmorgon :)

blev att ta en lång sovmorgon idag, det var riktigt skönt!
Även skönt att illamåendet börjat försvinna, förut mådde jag illa såfort jag öppnade upp ögonen på morgonen. Och det var riktigt jobbigt!
Men nu mår jag bara illa lite grann när jag går upp.
Det jag fortfarande är känslig emot det är kylskåp iallafall på morgonen, usch! Har jätte svårt för att öppna o känna lukten, så måste hålla för näsan :P Men det försvinner väl snart också skulle jag tro. Är ju i vecka 17 nu snart 18, tiden går så fruktansvärt fort!
Mamma kommer hit om en stund och fikar, sen blir det o tvätta och städa. Får se vad som händer senare ikväll, skriver mer då.

PUSS

trött och sliten,

vaknade hemma hos nathalie ute i mantorp, sov där inatt.
Blev en myskväll med henne och hennes familj igår kväll med film & massa gott tilltugg!
Så idag åkte jag nathalie & viktor först till smarta hem och valde tapeter till min lägenhet för de blir omtapesering i augusti skulle jag tro. Vart jätte fina tapeter!
Sen drog vi en sväng till ÖB för dom skulle köpa en inflyttningspresent till mig, så fick en micro :D tack kära vänner!
Sen blev det ikano o glo i lite affärer sen vidare till Ikea. Köpte lite små saker som glas, tallrikar o sådär.
Helt slut efter en dags vandring i affärer kan jag lova, hade så fruktansvärt ont i fötter,ben och rygg när jag kom hem.
Det märks verkligen att det är någonting på gång ikroppen (graviditeten) för förut hade jag inga problem alls med att springa runt i varenda affär 10 gånger om :P men nu blir jag helt slut efter en liten sväng bara, usch!
Men jag är iaf hur lycklig som helst över att jag ska bli mamma & jag längtar så fruktansvärt mycket tills min lilla plutt kommer till världen!
Gick in på H&M och kollade lite snabbt på bäbiskläder, hade tyvärr inga pengar till sånt idag. Men kolla kan man alltid göra :D Nästa månad blir det o inhandla lite kläder, spjälsäng m.m. Finns så himla mycket fint!!
Nu blir det att lägga sig i sängen o sätta på en film och sen sova!

PUSS

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0