Magbild :)

vecka 32+4

usch va det börjar bli tung o jobbigt nu :( längtar tills min lilla älskling kommer ut <3


Godmorgon

Sov lite längre idag, och det var jätte skönt!
Sitter i soffan med datorn i knät och har precis ätit lite frukost.
Om en stund ska jag börja göra mig iordning, för senare blir det bio :) Inte varit på bio på 100 år, men det blir nog trevligt. Vad ska ni sötnosar göra ikväll då?
puss på er!

tacksam för att ni finns ♥

Hade inte den roligaste natten i natt, vakna 3-4 gånger för toabesök sen vaknade jag 1 gång av att jag hade "mensvärk" , såkallade förvärkar då. Börjar blir lite små jobbigt nu med graviditeten, det tar på krafterna!
Känner att jag skulle vilja ha någon här som kan pyssla om mig lite, börjar känna mig rätt ensam faktist.
Men jag är fruktansvärt tacksam för mina nära & kära som finns runt omkring mig som stöttar mig och finns för mig, utan er hade jag aldrig klarat detta! tack för att ni finns ♥
Men det är ju som det är nu och det är ju bara att acceptera läget. Jag hittar väl också någon en vacker dag.

Var ju som sagt Unga föräldrar idag och det var trevligt, skönt o komma iväg lite och träffa lite folk.
Familjerätten kom dit idag och informerade lite om vårdnad & så, rätt intressant.
Efter det vart det en liten sväng på stan med Catta & Anna :)
Sen åkte jag hem o har bara legat i soffan och ätit godis & chips och kollat på massa bra tvprogram.
Kollade nyss på Inlåst och jag tycker verkligen om det programmet, det berör mig så fruktansvärt mycket.
Allt dom säger o pratar om får mig att tänka tillbaka på mitt gamla liv, som jag skrivit i ett annat inlägg för ett tag sedan.
Ne nu ska jag väl lägga mig om en stund, hoppas ni haft en bra dag!
puss & godnatt ♥

Hösten är här.

Var ju som sagt ute på promenix förut, det var verkligen jätte skönt!
Gick i typ 1 timme, lite mer. Och Nalli tog massa fina bilder som jag lägger upp längre ner.
Nu märks det verkligen att det är höst, det är kallt i luften och löven börjar bli orange/röda och falla ner på marken. Efter promenaden gick jag hem och tog mig ett varmt bad, hur skönt som helst när man är lite frusen.
Sen gick jag ner till Nalli & c/o där jag sitter nu :) Blir nog att gå hem om en stund o laga lite mat sen slappa i soffan, blir o lägga sig tidigt för i morgon är det Unga Föräldrar på schemat.
Får se om jag skriver mer idag, annars får ni ha en toppen kväll! puss


promenix

Jag har ju som sagt börjat vakna tidigare nu på sista tiden, och det är faktist skönt!
Förut kunde jag ligga o sova heela dagarna, men nu vaknar jag runt 8-9. Och det är skönt o inte sova bort hela dagarna, och man blir faktist bara tröttare/segare av att sova för mycket.
Jag vet inte om det är kanske kroppen som håller på o förbereder sig inför bäbis eller något, för jag har aldrig varit såhär morgon pigg som jag börjar bli nu :P För när bäbis kommer sen då blire ju inga sov morgonar ;) hehe.
Så kroppen kanske är så smart att den börjar förbereda sig på att gå upp tidigt, jag har ingen aning.
någon som vet?

Har precis ätit lite frukost nu, och ska klä på mig lite varma kläder för det ser väldigt ruggigt ut ute. För jag ska ut på promenad med min kära vän Nalli :) Ska bli skönt!
så vi hörs senare, puss

simhallen nästa!

Ja då va man inne i vecka 32 då, det börjar närma sig nu. 8 veckor kvar, shit va tiden går fort.
Snart har jag min lilla älskling här hemma & jag läääääängtar så sjukt mycket!
Det börjar ta på krafterna o vara gravid nu kan jag lova. Magen bara växer o växer o det blir tyngre o tyngre.
Vaknar 511 gånger per natt o behöver gå på toan typ, börjar bli lite jobbigt :P
Inatt vaknade jag typ varje timme kändes det som, så när klockan var 7 fick jag nog så tog täcket o kuddarna o la mig i soffan. Slocknade i 2 timmar sen fick jag gå upp för det kom en kille hit som skulle laga min ugn.
Sen har jag bara legat i soffan o kollat på film o tagit det lugnt & nu väntar jag på att Jennifer snuttan ska komma hit så ska vi gå till simhallen & bada :D
Och nu kom hon så nu ska vi röra oss bort mot simhallen o ta oss ett dopp, gud så skönt det ska bli & bubbla.
Puss på er ♥

Vecka 32Uträkning utgår från dagens datum: Tis 20 okt 2009.
Din graviditet startade Mån 16 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 30 mar 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 219 av 280. (78,2%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 1 full dag (v31+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 dec 2009
Du har 61 dagar kvar till beräknad förlossning


Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

lugn o skön dag

Nu sitter jag ny badad och ner gosad i soffan i min sköna morgonrock :)
Dagen har varit rätt lugn, syrran, tobbe och rasmus kom förbi förut så åt vi lite mat och umgicks. Mycket trevligt!
Nu ska jag kolla lite på tv sen blire natti natti för jag ska upp tidigt i morgon.
puss

Hallå där :)

Vaknade runt 11 idag, har börjar vakna tidigare och tidigare nu. Ibland vaknar jag redan vid 7 :O men somnar alltid om till slut, känner att det är lite väl tidigt att gå upp.
Så nu sitter jag i min soffa som jag fick hem igår:D Det vart jätte fint, tycker jag iaf!
Skönt o äntligen fått en soffa, så man slipper sitta/ligga i sängen hela tiden. Fast vardagsrummet är inte färdigt än på lång vägar, måste köpa lite tavlor, hyllor och en matta o lite små saker. Kommer nog bli jätte bra.

Igår kom ju då min morbror med soffan, mamma & peter kom oxå för o hjälpa till o bära. TACK ♥ 
Sen vart det storstädning & tvättstugan. Och när jag var färdig med allt gick jag ner till Syrran och drack en kopp te och sen tog vi en sväng med hundarna. Sen gick jag hem till Nalli & Stefan där även Dan & mackan var.
Så vi kollade på film, men jag gick hem rätt skapligt för jag var så trött.

Idag blir det nog lugnt skulle jag tro, blir väl o sätta på en film snart tror jag och bara mysa ner mig i min nya soffa :D Hoppas ni har haft en bra helg!
puss ♥godmorgon sötnosar.

Vaknade för ett tag sedan, och har precis ätit lite frukost. Ska ner till Nalli om en stund och fixa hennes naglar :)
Sen ikväll vet jag inte vad som händer, ingenting planerat. Vad ska ni hitta på ikväll ? :)
puss på er.


sånna naglar ska jag göra på Nalli :)

Jag tänker inte vaccinera mig!

Forskarlarm om vaccin mot svininfluensa:

- Foster och spädbarn kan få kroniska skador av etylkvicksilvret i vaccinet

Foster och barn kan få obotliga skador av det etylkvicksilver som finns i varje dos vaccin mot svininfluensan, säger professorn emeritus i miljömedicin, Maths Berlin, som är en av världens ledande kvicksilverforskare och ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd.

Varje dos av influensavaccinet Pandemrix innehåller konserveringsmedlet tiomersal, en kvicksilverförening som innehåller etylkvicksilver.  Det är detta vaccin som Socialstyrelsen nu har beställt till hela svenska folket.

 - Etylkvicksilver kan till och med vara farligare än metylkvicksilver och sönderfaller snabbt till oorganiskt kvicksilver, som effektivt skadar hjärnans celler, säger Maths Berlin.

När detta inträffar under hjärnans utveckling hos foster och barn kan kroniska skador uppstå med ett livslångt lidande som följd.

 - De undersökningar som Socialstyrelsen och Läkemedelsverket stöder sig på kan inte utesluta en betydande risk för påverkan på hjärnutvecklingen hos foster och barn, menar Berlin.

 Berlin pekar främst på tre riskgrupper. Foster hos gravida kan bl a drabbas av hjärnskador med autism och Damp/ADHD som följd. Också utvecklingen av hjärnan hos barn i åldern upp till tio år kan hämmas av etylkvicksilvret. Sedan kan vuxna som har en ärftlig känslighet för kvicksilver få sjukdomssymtom. Av de tre riskgrupperna är de vuxna de minst utsatta.

 Europeiska läkemedelsverket (EMEA) har hävdat att tiomersal skulle vara riskfritt, men Berlin menar att man inte kunnat redovisa underlag för detta.

 Amalgamskadefondens generalsekretare Thomas Karlsson är mycket kritisk till Socialstyrelsens handläggning.

- Det finns kvicksilverfria vaccin, men trots att anbud lämnats på sådant har Socialstyrelsen inte tagit riskerna på allvar och anskaffat vaccinet. Andra länder har beställt allt kvicksilverfritt vaccin som kommer att tillverkas den närmaste tiden.

 Professor Berlin avråder gravida och barn från vaccinering med Pandemrix med Pandemrix som har tillsatsen tiomersal.

- Jag anser att riskerna att få men för livet är för stora för barnen. Även som vuxen skall man avstå från vaccinet om man är känslig för kvicksilver.

 - När myndigheterna påstår att vaccinet är säkert lurar man folk. Myndigheterna måste helt enkelt ta fram ett kvicksilverfritt alternativ för barn och gravida kvinnor, menar Berlin.

förlåt för den dåliga uppdateringen.

förlåt att jag ej skrivit på ett tag, men jag har kännt att jag inte orkat & inte haft någonting att skriva om.
Har börjat bli så fruktansvärt trött nu på sista tiden, så har typ bara legat i sängen o glott på film hela dagarna & det är ju inte direkt något roligt o skriva om o inte roligt för er att läsa så därför har jag struntat i o skriva istället :)

Har idag bestämt mig för o strunta i och vaccinera mig mot svininfluensan, läste lite artiklar på nätet en la jag ju upp här som ni kanske läst. Och det kan ju tydligen skada fostret & det tänker jag verkligen inte riskera så det blir att strunta i vaccinet. Får hålla mig inne istället så jag inte åker på influensan, för här ska ingen få spruta in något vaccin i mig inte. Hur ska ni andra gravida göra? Är det någon som tänkt ta vaccinet?

Ikväll blir det tvn som gäller, först kl 20.00 är det ju mammas pojkar, sen 21.00 Inlåst :)
Ska nog ta o göra lite mat också, blir nog tacos idag vart så sugen på det. mums!
Hoppas det är bra med er alla och att ni haft en bra dag :)
puss på er!

Vecka 31

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Sorry för dålig uppdagtering.

Förlåt för dålig uppdatering! Men har tillbringat dom senaste dagarna med mina kära vänner Nalli & Stefan så har inte riktigt haft tid för bloggandet. Men ska bättra mig, lovar ;)

Söndag

Hallå där :) hoppas ni mår bra, själv känner jag mig lite små trött men det är sånt man får ta ;)
Jag sitter här hemma och väntar på att mamma ska komma förbi på en kopp kaffe & så skulle hon lämna lite saker som var mina. Sen blir det att gå ner till Nalli & Stefan och umgås lite, men får inte bli så sent ikväll ska ju upp tidigt i morgon, för i morgon är det Unga Föräldrar på schemat :) Ska bli roligt!

puss på er.

filmkväll :)

precis kommit hem från Nalli & Stefan :) Blev en filmkväll ikväll oxå, mys!
Vi kollade på nya wallander - prästen, I LOOOOOOVE WALLANDER FILMERNA! Den var iallafall jätte bra, som alla andra wallander filmer :P går inte o säga något annat om dom.
Så nu ska jag gå & tvätta bort sminket o borsta gaddarna sen krypa ner i sängen för jag är ruskigt trött.
Hoppas ni haft en toppen dag, puss på er

new picture

Kände ju för o fräscha till mig lite idag, så passade på o tog lite nya kort då också :)hallå sötnosar!

Har precis tagit mig ett varmt o skönt bad och nu ska jag måla mina naglar hade jag tänkt.
Skönt o fräscha till sig lite extra ibland. Förut fixade man sig jämt, innan jag vart gravid tex.
Då sminkade man sig och man fixade och plattade håret, hade fina kläder o blabla.
Nu ser man likadan ut hela tiden, mjukis kläder och håret uppsatt i en toffs & osminkad. Så därför vill jag piffa till mig lite extra idag känner jag, så ska måla mina naglar och sminka mig lite :)
Vad ska ni hitta på idag då?

Sen måste jag ju säga att chipsen vad riktigt goda faktist!
Sen har ju inte alla samma smak då, men jag rekommenderar att ni testar dom.


fredagmys

Som ni ser har jag gjort om min blogg lite, tröttnade på det gamla utseendet :p men inte riktigt färdig än.

Kom hem för en stund sen, har varit nere hos Nalli, Stefan & lille Melwin ikväll. Kollat på film o umgåtts, jätte trevligt. Snälla Nalli följde mig hem, så passade hon på att följa med upp och kolla på min lägenhet också :)
Hon fastnade här en stund för vi satte oss på sängen och började prata, och ni vet ju hur vi tjejer är :P
Kan sitta i flera timmar o bara babbla, haha :D Men hon har precis gått nu men ska nog ses i morgon också en sväng. Ne nu ska jag mysa ner mig i sängen, har gjort mig 2 mackor jag ska äta sen köpt chips :D mums!
Köpte några nya som kommit, OLWs sourcrem & bearnaise chips. Så får se hur dom smakar, låter ju gott så ;)
Ni får veta i morgon om det var någon hit.
Hoppas ni har haft en mysig fredag med mycket fredags mys ;)
puss på er ♥

godmorgon

Sitter o äter lite frukost, ska snart in till stan till tandläkaren. usch! Men det gäller ju att passa på nu innan det börjar kosta för mig att gå dit.
Efter tandläkarbesöket blir det en lunch med mamma på stan, myspys.
så vi hörs senare, hoppas alla får en kanon dag! :D
puss

tillbaka blick i det gamla.

Hallå sötnosar!
Ligger i sängen och har precis kollat på Inlåst, den nya serien som börjat på 4an. Det var det andra programmet idag & jag måste säga att det är ett riktigt bra program. Det finns många som skulle behöva sitta sådär som dom 8 killarna gör, för att få sig en rejäl tankeställare. För en rejäl tankeställare är precis vad man får, jag vet det för jag har själv suttit där, inlåst fast på ett såkallat "ungdoms fängelse" men på riktigt eller vad man ska säga, inte bara för att testa på utan för att jag vart dömd till det pga mina handligar jag valde att göra. Och jag kan säga att det är INTE roligt, män får sig en rejäl tankeställare när man sitter där inlåst på en avdelning och inte kan göra som man vill. Idag i programmet pratade dom lite om nära och kära och hur många man gjort illa runt omkring sig pga sitt beteende & sina handlingar. Det berörde mig mycket det dom sa och det fick mig att tänka tillbaka på mitt gamla liv, hur mycket jag gjort mina nära & kära illa, fram för allt min älskade mamma. Alltså inte fysiskt nu, har aldrig slagit min mamma. Men hur mycket hon har fått gå igenom och fått lida pga mitt beteende & det jag gjorde. Någonting jag idag fortfarande ångrar väldigt mycket och kan tänka; hur fan kunde jag betee mig så eller göra så mot någon jag älskar mest av allt på denna jord? Hur fan kunde jag?
Jag mår illa och blir väldigt ledsen när jag tänker på det, för min mamma som ställt upp så fruktansvärt mycket på mig är absolut inte värd att bli behandlad på de viset. Det är ju någonting man inte tänker på just när man lever i det men idag har jag fått ett helt annat tanke sett och mognat så pass mycket att jag kan tänka så. Och det är någonting som jag skäms mycket över idag. Jag är väldigt glad över att jag valde en annan väg att gå till slut, att jag skapade en förändring till det bättre. För det är inget liv o leva det där. Jag tror att min graviditet har gjort väldigt mycket för mig, det är det bästa som kunde hända mig & jag ångrar inte en sekund att jag blev gravid.
Så till folk som är ute på fel spår, skapa en förändring innan det är för sent för man vill inte sitta där, INLÅST.

Ne nu ska jag inte babbla mera, kände bara att jag behövde skriva av mig lite efter att jag sett programmet.
sov så gott allihopa, för det ska jag göra nu.
PUSS

trodde det var bäbis på G.

Precis hemkommen ifrån Unga Föräldrar, var där för första gången idag & det var riktigt trevligt faktist :)
Roligt att träffa andra mammor & deras barn. Jag är ju dock den ända gravida där men ändå roligt och bra för jag har ju folk jag kan fråga om jag undrar över något.

Igår trodde jag det var bäbis på gång, när jag gick från bussen till Jennifer så började jag få så fruktansvärt ont i magen (kraftig mensvärk) och ut i höfter o ryggslutet så jag trodde på allvar det var värkar. Det gjorde så sjukt ont, ville bara lägga mig ner på marken o gråta :P Det höll i sig i typ 30 minuter så jag tog telefonen o ringde förlossningen när jag kom till Jennifer. Hon jag pratade med där bad mig lägga mig o vila 1-2 timmar för det var troligen bara kraftiga förvärkar, och sedan ringa tillbaka om det inte hade släppt för då skulle jag isåfall komma upp på en kontroll. Men som tur var så släppte det, men gud va rädd jag var. Jag tänkte att nu kommer lillen ut. Och det är lite tidigt, så du får stanna där inne ett tag till mammas älskling :D Men nu efteråt tänker jag hur i h*lvete ska jag klara av dom riktiga värkarna sen om jag nästan börja gråta av förvärkarna :P haha.
Ne ska lägga mig o vila en stund nu, för vid 5 ska jag bort till min låtsas farsa & lillebror och äta middag :) mys.
vi hörs senare, hoppas alla har haft en toppen dag! :)
puss på er.

godmorgon :)

Vaknade för ett tag sen, har precis fått i mig lite frukost.
Idag vet jag inte vad jag ska hitta på faktist, skulle igentligen till skolan idag men kände att jag verkligen inte orkade och att jag behövde sova. Så idag sov jag tills jag vaknade, ställde ingen klocka eller så. Och för en gångsskul var det ingen som ringde o väckte mig heller, brukar ALLTID vara så att man blir väckt pga telefonen eller ngt när man bestämt sig för att sova ut :p men inte idag, skönt!
Men jag känner för o komma ut o hitta på något idag, ska nog fixa till mig lite med smink o sådär idag för det gör jag aldrig längre. vi hörs senare, puss

Hallå där :)

Vart ingen tidig läggning för min del igår inte :P Ne jag gick över till min kära granne Nadja och satt där hela kvällen, pratade massa gamla minnen o annat skoj. Hade jätte trevligt, alltid roligt o prata om gamla saker som man idag kan sitta o skratta åt. Ja det vart mycket skratt kan jag lova :P Så jag kom väl hem runt halv 1 tror jag. Men då däckade jag nästan direkt när jag kom hem..

Idag vart jag väckt runt 11 tiden av att det ringde på dörren så gick ju självklart och öppnade och där stod min söta vän Nadja & frågade om jag ville följa med till affären o visst tänkte jag så slängde på mig kläder o sådär och gick.
Efter affär besöket tog vi oss en promenad längs kanalen, riktigt skönt faktist. Solen lyste o det var riktigt skönt väder ute. Sen gick vi hem till Nadja så lagade hon jätte god lunch, typ som ungspannkaka fast med ost & skinka i, riktigt gott!! mums. Det var riktigt trevligt o bli bjuden på lunch, inte roligt o sitta själv hemma o äta så det är ju alltid trevligt med sällskap :) Måste göras om fler gånger.
Nu kom jag precis hem typ mätt & belåten, känner mig väldigt trött så ska ta och vila en stund hade jag tänkt.
puss sålänge ♥

tvättstugan & hemmakväll.

Det blev varken öland eller att Jennifer sov här så det blev tvättstugan ikväll istället, inte det roligaste men sånt som måste göras.. Så måste snart springa ut till tvättstugan igen o slänga i nya maskiner och hänga upp det som är tvättat. Ska försöka lägga mig rätt skapligt idag, beror ju på när jag blir färdig i tvättstugan ifs men måste börja lägga mig tidigare på kvällarna känner jag.
Får se om jag skriver något mer ikväll, annars hörs vi i morgon :)
puss på er ♥

hej alla sötnosar ♥

hoppas ni mår bra :) Jag mår faktist rätt bra idag, känner mig lite seg men det är ju inget ovanligt :P
var ute för ett tag sedan och träffade en tjej och hennes 2 hundar, jag ska nämligen börja hjälpa henne med hennes hundar på dagarna och gå ut med dom o sådär. Jätte söta & snälla hundar var det. Så det ska bli kul.
Ligger ju för det mesta hemma o glor om dagarna så kan vara bra för mig och komma ut lite i friska luften o röra på fläsket ;) haha. Fast ska ju börja på unga föräldrar nu på torsdag men det är ju på förmiddagarna. Och det är eftermiddagarna jag ska gå ut med hundarna så det är ju perfekt.
Nu ligger jag & vilar mig lite i sängen och kollar lite på tv. Vet inte riktigt vad som händer idag, KANSKE ska följa med Jennifer & hennes pappa till Öland för att hämta en husvagn men vet inte hur det blir med det, hon skulle ringa om en stund. Annars blir det nog tvätta o lite sånt som sker, och så kanske Jennifer skulle sova hos mig.
Vi får se helt enkelt :)

Gick ju in i vecka 30 idag, gud så fort allt går.
Det är en livlig liten krabat jag har inne i magen kan jag lova. Det är full fart :)
Nu ser man verkligen alla rörelser, magen flyttar sig åt alla håll och kanter.
Har även börjat få slag/sparkar upp i revbenen och i sidorna och det är ju inte lika roligt då, ibland gör det faktist riktigt ont. Ibland känns det som om det ska komma ut en hand/fot ur huden för lillen trycker/sparkar så hårt.
Lite små obehagligt men det är sånt man får ta :D Man kan även känna en liten fot dom trycks ut eller ibland när magen blir jätte hård på ena sidan så känner man antigen om det är lilla rumpan eller huvudet som trycks ut i huden. Häftiga grejer som börjar hända nu iallafall :D

hoppas allt är bra med er iallafall :D
puss ♥

Vecka 30Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata

Kom med förslag :)

Känner att min blogg blivit/är väldigt tråkig :P känns som om jag skriver om samma saker varje dag, haha.
Någon som har något tips på vad jag kan skriva om för roligt ? eller är det något speciellt ni vill att jag ska skriva om? Kom gärna med förslag :)

Haft besök idag också, morbror, hans fru & mina 2 kusiner :) så det blev tårta idag också, mums!
Skulle få en vagn av dom så dom kom med den idag :D oooh den är så fin! TACK ♥
När dom åkte hem åkte jag med dom så släppte dom av mig vid ikano så gick jag där lite, köpte 2 mascaror & en foundation. Sen åkte jag hem och lagade en god middag, köttgryta & ris.
Nu har jag precis kommit upp ur ett varmt o skönt bad, oh va jag älskar att bada. Så skönt o bara lägga sig i ett varmt bad o koppla av. Tänkte krypa ner i sängen och kolla lite på tv sen blir det nog natti natti.
Hoppas ni haft en bra dag!
puss ♥

en riktigt bra födelsedag :)

Nu börjar dagen gå mot sitt slut & min födelsedag är snart över :P
Har haft en kanon dag måste jag säga. Haft folk här hemma idag & det var jätte trevligt :) bjöd på tårta o sådär.
tack allihopa för super fina presenter!! Fick pengar, presentkort, ny hårfön, saker till hemmet, böcker om graviditet & förlossning, smycken o lite mer :) super fina saker!
När alla hade åkt härifrån gick jag ner till syrran & åt middag med dom och sen var jag där ett tag.
Sen gick jag hem så kom Timmy & Dennis hit och åt lite tårta o umgicks lite. Men nu har dom åkt så jag ligger i sängen och funderar på o lägga mig snart, är trött som fan efter denna dag.
Tack allihopa för alla gratulationer ♥
puss på er!


såhär vart min lilla älsklings säng :)

FÖDELSEDAG !

Vaknade upp med ett toppen humör, kan ju inte va annat än glad idag det är ju faktist min födelsedag :D
Ska snart börja fixa iordning här hemma, göra tårtor m.m
För klockan 3 kommer folket hit, ska bli jätte trevligt!
Blir mer uppdagtering ikväll sen. Hoppas alla får en bra dag, för det ska jag ha :D
puss på er ♥

IKEA hela dagen.

Idag har jag varit på Ikea med mitt ex fredrik (pappan till barnet)
Han handlade lite saker till våran lilla älskling :) Det blev spjälskydd, täcke, kudde, påslakan set o sådär till spjälsängen. Sen saker till skötbordet. Sen vart det även strumpor, mössa & vantar :) jätte fina.
Så nu är sängen färdigbäddad o klar, vart jätte fint ! :) ska ta bilder på sängen i morgon så ni får se. Inte långt kvar tills min lilla älskling kommer ligga där i o sova sött. LÄNGTAR! :D
Har precis ätit lite nu och kollar på tv, ska snart städa lite grann hade jag tänkt. Måste ju vara fint tills i morgon när jag får besök. Fyller ju faktist år i morgon :D grattis till mig! :P
Hoppas alla haft en mysig fredag, vi hörs i morgon!
puss

helt slut

hej alla sötnosar!

Idag har jag varit på möte på Unga Föräldrar, verkade jätte bra så ska börja där nästa vecka. Ska bli spännande & roligt att träffa andra mammor. Dock är jag den ända som har en pågående graviditet, dom andra har redan fått sina barn. Men det är ju oxå bra för då kan jag fråga dom en massa om jag undrar över någonting.
Efter mötet gick jag & natha på stan, hon bjöd på en fika sen gick vi runt för hon skulle handla lite.
Hon köpte naglar (tippar) osådär så vi åkte hem till mig och fixade våra naglar, vart väldigt nöjd faktist :)
Sen lagade vi mat, vart fläskfile med potatis kroketter och bea sås, mums! :D
Men nu har hon åkt hem och jag ska snart krypa ner i sängen, är helt slut i kroppen. Ont överallt :P
Skulle igentligen ha städat o tvättat men klockan vart så mycket så får göra det i morgon istället.
Måste ha fint tills på lördag för då får man massa trevligt besök för det är nämligen min FÖDELSEDAG då :D

sen måste jag ju berätta en tråkig sak.
har tyvärr inte kvar mina små söta kissebäbisar längre :( började känna av min allergi igen så kunde inte ha kvar dom kände jag. VÄLDIGT tråkigt men nu är det så.. Så himla tomt här hemma nu utan dom! men men..
Ne nu ska jag krypa ner o kolla på tv, hoppas ni haft en trevligt torsdag!
puss ♥

RSS 2.0